Новини

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СЕРЦЯ: спілкуйтесь у віртуальному просторі

Новини

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СЕРЦЯ: спілкуйтесь у віртуальному просторі

29/09/2021

За ініціативою Всесвітньої федерації серця та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я з 2000 р. 29 вересня відзначається Всесвітній день серця

Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є основною причиною смертності в Україні, особливо серед чоловіків. Найчастіше причинами ССЗ є наша поведінка і звички: куріння, брак фізичної активності, нездорове харчування та надмірне вживання алкоголю.Тож профілактикою ССЗ є корекція власного способу життя:

  • – відмова від куріння і вживання алкоголю;
  • – контроль маси тіла — більше рухатись, обмежити вживання насичених жирів, слідкувати за складом і калорійністю продуктів;
  • – включення до раціону більше клітковини, омега-3 поліненасичених жирних кислот, зменшення вживання солі.

Через пандемію COVID-19 і надмірне навантаження служб охорони здоров’я під загрозою стало своєчасне надання медичної допомоги пацієнтам із ССЗ. Брак профілактичних заходів, діагностики та лікування через відсутність доступу до них, а також ізоляція, яка обмежує спілкування, змушує суспільство знайти альтернативні способи залучення людей до питань профілактики захворювань серця та обізнаності про ССЗ, особливо в регіонах світу з низьким рівнем доходу. Прискорення процесів диджиталізації надання послуг з діагностики, профілактичних заходів та контролю ССЗ набуває особливого значення.

— Завдяки нашій присутності на ринках, що розвиваються, і досвіду в галузі лікування ССЗ ми маємо унікальну можливість підтримати вразливі категорії населення, — коментує Єва Копечна, керівник міжнародного департаменту медичних, регуляторних питань та фармаконагляду компанії ACINO. — Ми прагнемо використовувати можливості наших міжнародних, регіональних і локальних команд для підвищення рівня обізнаності та просування знань щодо методів профілактики і контролю ССЗ.

В Україні ACINO вже не перший рік підтримує дану кампанію, що охоплює як фахівців кардіологічних спеціальностей і пацієнтів, так і пересічних українців. Цього року з 29 вересня по 03 жовтня з метою привернення уваги до проблем ССЗ у Києві буде підсвічений червоним світлом Парковий пішохідний міст через Дніпро (з 19:00 до світанку). Містяни та гості столиці, відвідавши в ці дні пішохідний міст, зможуть долучитися до всесвітньої кампанії із профілактики ССЗ та підвищити рівень обізнаності щодо хвороб серця. Цими ж днями Київська телевежа на Сирці транслюватиме через свій світловий екран одне з гасел Всесвітнього дня серця 2021 р. — ВИКОРИСТОВУЙТЕ СВОЄ СЕРЦЕ, ЩОБ ОБ’ЄДНУВАТИ СЕРЦЯ.

Використання цифрових засобів у часи пандемії відіграє важливу роль. На своїй сторінці у Facebook — https://www.facebook.com/acino.swiss — компанія ACINO поширюватиме інформацію про ССЗ та їхню профілактику. Відеоролики за участю провідних кардіологів будуть містити рекомендації щодо запобігання ССЗ. Кожен може долучитися до діалогу через хештеги #WorldHeartDay і #UseHeart в соціальних мережах.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ