НовиниНовости фармацевтики

Введена квота продажу кодеїнвмісних препаратів в одні руки

30/08/2012

Кількість лікарських засобів зі змістом кодеїну, що продаватимуться одній людині, буде обмежена. Відповідні вимоги за результатами наради з опрацювання питань стосовно контролю за обігом комбінованих лікарських засобів, що містять кодеїн,  будуть внесені до проекту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 19.07. 2005 № 360».

Відповідну ініціативу  Державної служби України з лікарських засобів було погоджено під час наради, у якій взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України, Держлікслужби України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби з контролю за наркотиками, представників професійних громадських організацій та організацій, що захищають права пацієнтів.

«Ми сподіваємося, що квотування продажу кодеїнвмістних препаратів в одні руки сприятиме зменшенню їх вживання громадянами, що купують їх, аби використати не за медичним призначенням», – підкреслив О.Соловйов.

Голова Держлікслужби України також зауважив, що заборонні заходи не мають зачепити інтереси громадян, які вживають дані препарати з лікувальною метою. «Ми маємо пам’ятати, що ці комбіновані препарати, які у своєму складі містять кодеїн та інші складові, є достатньо ефективним засобом для купірування синдрому кашлю. Завдання медиків – не тільки боротьба з наркозалежністю, але й забезпечення фізичної доступності українських громадян до необхідних лікарських засобів, особливо коли мова йде про наших маленьких пацієнтів», – наголосив Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.

[ кстати, если информация на этой странице вам понравилась – нажмите фейсбучный like или гугл +1 вверху страницы – нам нравится такая форма одобрения того, что мы делаем для вас ;) ]

Прес-служба Держлікслужби України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ