АктуальноНовини

Ввозити в Україну наркотики стане легше

05/02/2013

Державна служба України з контролю за наркотиками (ДСКН) розробила проект постанови КМУ, яким вносяться зміни до  постанови КМУ від 03.02.1997 р. № 146 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Із «Порядку» пропонується виключити абзац 2 п.3, де вказано, що «дозволи на здійснення імпортно-експортних операцій у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів надаються суб’єктам господарювання ДСКН на підставі позитивного експертного висновку, виданого уповноваженою на те ДСКН установою». Тобто надалі для  здійснення імпортно-експортних операцій у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів необхідно буде збирати менше документів, а також скорочується термін видачі дозволу й витрати з боку суб’єктів господарювання.

Такі зміни зумовлені процесом ліквідації Державного підприємства «Укрспецекспертиза», що надавало експертний висновок, який був підставою для видачі дозволу на здійснення імпортно-експортних операцій у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ