Новини

Закупівля ліків під суворим контролем МОЗу

24/01/2013

У “Київському міському центрі серця” відбулася розширена Колегія Міністерства охорони здоров’я, де Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова заявила, що МОЗ жорстко контролює формування й подачу заявок із регіонів на закупівлю лікарських препаратів і виробів медичного призначення. За словами Міністра, хворі не страждатимуть через безвідповідальність керівників, які не склали й своєчасно не подали заявок на закупівлю ліків. Міністр запевнила, що винні будуть відповідати. 

За даними МОЗ, деякі регіони не подають заявки у визначений термін, у тому числі заявки на закупівлю імунобіологічних, антиретровірусних препаратів і ліків від гемофілії. Досі не виконали цієї роботи в Тернопільській області й у АР Крим, тому Міністерство звернулося до їх керівництва, Валентини Хоптяної й Анатолія Могильова, з вимогою виправити ситуацію впродовж доби.

У МОЗ вже почалися процедури централізованих закупівель для виконання державних цільових програм: кожен регіон зобов’язаний формувати й вчасно подавати заявки на лікарські засоби й вироби медичного призначення, визначені кожною програмою, аби не затримувати подальші закупівлі й надходження ліків до хворих.

За матеріалами сайту Міністерства охорони здоров’я України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ