НовиниНовости фармацевтики

Зміцненню системи фармацевтичних послуг в Україні бути

16/09/2012

Відбулася зустріч Тетяни Александріної, голови Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекціі/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням, та представників проекту «Системи покращення доступу до лікарських засобів та фармацевтичних послуг» SIAPS.

Проект SIAPS впроваджується Міжнародною неприбутковою організацією «Management Sciences for Health, Inc.» за фінансової підтримки Агентства міжнародного розвитку США, що здійснює свою діяльність в рамках угоди між урядами України та США про гуманітарне й техніко-економічне співробітництво.

Організація «Management Sciences for Health, Inc.», яка наразі працює в 22 країнах світу, планує запровадити в Україні свій 4-річний проект, направлений на зміцнення системи фармацевтичних послуг.

Як зазначила Тетяна Александріна, для Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекціі/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням партнерство із міжнародною організацією «Management Sciences for Health, Inc.» є дуже важливим. Пані Александріна також додала, що наразі в сфері протидії ВІЛ/СНІДу існують такі проблеми, як недостатня забезпеченість пацієнтів лікарськими препаратами, недосконалість  механізмів персонального обліку хворих з метою визначення їх реальних потреб у ліках. Голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекціі/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням вважає, що необхідно створити електронний реєстр пацієнтів, а також інформаційний кластер контингентів ризику щодо інфікування ВІЛ.

Окрім цього на зустрічі були обговорені питання співпраці в напрямку вдосконалення системи фармаконагляду щодо застосування протитуберкульозних  та антиретровірусних препаратів, підвищення кваліфікації працівників та менеджменту інституційних ресурсів.

Підготувала +Ксенія Гайдук

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ