АктуальноНовини

Знеболювальні препарати стануть доступнішими для важкохворих

07/02/2013

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, відомство погодило проект постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я”, розроблений з метою спрощення процедури отримання важкохворими знеболювальних засобів.

У МОЗ вважають, що  велика кількість комісій, відповідальних як за призначення цих ліків, так і за знищення їхніх невикористаних рештків, а також комісій, відповідальних за звітність, не покращила контроль та запобігання витоку цих препаратів у незаконний обіг, однак впливала на швидкість прийняття рішення щодо надання допомоги пацієнту.

Сьогодні процедура забезпечення знеболювальними препаратами, які містять наркотичні речовини, здійснюється відповідно до вимог, затверджених наказом МОЗ України від 21.01.2010 р. № 11 “Про затвердження Порядку обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів у закладах охорони здоров’я України”. Дія цього Порядку поширюється на всі заклади охорони здоров’я, внесені до Переліку, затвердженого наказом МОЗ від 28.10.2002 р. № 385.

До набрання чинності вищевказаної постанови КМУ рекомендується звернутися до сімейного лікаря, котрий через процедуру оформлення стаціонару на дому здійснить необхідне призначення ліків та надасть роз’яснення з приводу їхнього використання, а у разі необхідності — повернення їх невикористаних рештків до лікувального закладу.

За матеріалами moz.gov.ua

+Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ