Новини

Зустріч віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка з Головою Держлікслужби України Олексієм Соловйовим

18/01/2013

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко 15 січня 2013 року зустрівся з Головою Державної служби з лікарських засобів Олексієм Соловйовим.

Голова Державної служби з лікарських засобів поінформував Костянтина Грищенка про опрацювання Держлікслужбою заявок на видачу сертифікату відповідності лікарських засобів стандарту GMP, поданих імпортерами ліків до 31 грудня 2012 р. Олексій Соловйов  доповів, що службою вже видано відповідні підтвердження 78 компаніям із 102, які подали заявки на отримання сертифікату GMP.

Костянтин Грищенко наголосив, що необхідно продовжити роботу й, згідно із законодавством, у встановлені терміни (до 15 лютого) завершити розгляд заявок імпортерів на отримання сертифікату GMP. Як вказав віце-прем’єр міністр, забезпечення українців якісними ліками є пріоритетним завданням Уряду, тому зусилля мають бути спрямовані на недопущення на український ринок фальсифікованої й неякісної продукції.

Під час зустрічі також були обговорені перспективні напрямки роботи Державної служби з лікарських засобів й розглянуто питання необхідності підписання Угоди між Україною та ЄС у сфері взаємного визнання результатів інспектування виробництва лікарських засобів на відповідність вимогам GMP.

Як відомо, 27 грудня 2012 року КМУ провів розширену нараду під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка, на якій було прийнято рішення відтермінувати набрання чинності пункту 2 постанови КМУ від 8 серпня 2012 р. №793 «Про внесення змін до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну» з 1 січня 2013 р. до 15 лютого 2013 року. Таке рішення дозволило імпортерам отримати сертифікати відповідності міжнародним стандартам GMP ліків, які ввозяться на територію України, а Держлікслужбі дало змогу провести необхідні перевірки виробників лікарських засобів, щоб запобігти проникненню на український ринок фальсифікованої та неякісної продукції.

За матеріалами сайту Державної служби з лікарських засобів

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ