Новини

Читайте в ‘Фармацевт Практик’ #2′ 2018

20/02/2018

Термін «конгенери» мало відомий широкому загалу, проте його часто застосовують до багатьох сполук, отриманих в результаті різних хімічних реакцій. Нерідко трапляється, що конгенери виявляються токсичними, і тоді, як правило, від використання як їх самих, так і продуктів, до складу яких вони входять, доводиться відмовлятися. Є, втім, і винятки. Про два з них читайте в статті «Небезпечні конгенери»: про поліхлоровані біфеніли, при промисловому синтезі яких утворюється складна суміш сполук, зокрема високотоксичних, а також про конгенери в алкогольних напоях, що вважаються основними винуватцями похмілля.

 

У розвинених країнах давно впроваджено модель безперервності освіти. Підготовка до здобуття вищої освіти починається ще в школі – протягом останніх 2-3 років здійснюється спеціалізація з тих дисциплін, які знадобляться для подальшого навчання у ВНЗ. Принцип безперервності освіти не на словах, а на ділі реалізований в Київському міжнародному університеті (КиМУ). В його структурі є ліцей і коледж, де вчорашні школярі освоюють ази фармації, а потім продовжують освіту в університеті. У нас в гостях – Любов Шостак, декан медико-фармацевтичного факультету КиМУ.

Динаміка розвитку аптечного роздробу змушує все активніше вдаватися до пошуку персоналу. ТОП-5 аптечних мереж здійснює активну експансію в регіони, тому в деяких областях наростає кадровий дефіцит. Дуже важко знайти кваліфікованих фахівців, HR-менеджери переманюють персонал у конкурентів. «Причому тут маркетинг?» – запитаєте ви. Адже в багатьох аптечних мережах у цих фахівців різні функціональні обов’язки. Як маркетолог і рекрутер можуть вирішувати складні завдання по підбору персоналу, працюючи в команді? Читайте в статті Юлії Клименюк «Соціальні мережі та підбір персоналу»

 

За даними світової літератури, нині число алкалоїдів, виділених з вищих рослин флори Земної кулі, перевищує 5000. Незважаючи на те що алкалоїди та препарати на їх основі давно та успішно застосовують в медицині, досі залишилися нез’ясованими деякі питання, що стосуються перш за все біосинтезу цих дивовижних природних речовин та їх призначення в різних рослинах. Про одну з самих таємничих груп природних біологічно-активних сполук читайте в статті «Нерозкриті «секрети» алкалоїдів»

 

Читайте ці та інші цікаві матеріали в свіжому номері, #2′ 2018, журналу «Фармацевт Практик»!

subscribe

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ