Лікарські засоби

А якщо це депресія?

24/09/2021

Для базової підтримки психічного здоров’я поряд з психосоціальною допомогою доцільним є використання комплексних натуропатичних засобів. Дієтична добавка Саффрон® виробництва швейцарської фармацевтичної компанії ACINO, яка з’явилася на полицях аптек у липні поточного року, містить екстракт шафрану — 28 мг, екстракт з кореня куркуми (стандартизований до 95% куркуміну) — 50 мг, магнію карбонат — 50 мг, вітамін В6 — 5,4 мг.

Шафран — лікарська рослина з прокогнітивними та антидепресивними властивостями. За даними клінічних досліджень встановлено, що його антидепресивний ефект не поступається такому селективних інгібіторів зворотного захоплення серотоніну (СІЗЗС) — флуоксетину і циталопраму та трициклічному антидепресанту іміпраміну. Механізм впливу шафрану до кінця не вивчено, але відомо, що він пов’язаний з метаболізмом серотоніну. Крім того, шафран покращує сексуальну функцію, яка може порушуватись через застосування деяких препаратів групи СІЗЗС.

Куркумін — активний компонент кореня куркуми, який в традиційній китайській медицині використовують для подолання стресу та ознак депресії. Окрім цього, куркумін підсилює нейрогенез у гіпокампі подібно до іміпраміну. Доведено, що він сприяє уповільненню вікових погіршень когнітивного функціонування і зниженню ризику серцево-судинних катастроф та розвитку цукрового діабету.

Погане харчування, захворювання травного тракту та ендокринної системи, алкогольна хвороба, стрес і прийом деяких ліків можуть призвести до дефіциту магнію. Своєю чергою, його нестача може зумовити депресію. Антидепресивний потенціал сполук магнію карбонату підтверджено результатами численних клінічних досліджень. Доведено, що добавки магнію добре переносяться і підвищують ефективність традиційних методів лікування антидепресантами.

Вітамін В6 (піридоксин) є коензимом ряду ферментів, які відіграють важливу роль у загальному метаболізмі амінокислот. Піридоксин необхідний для метаболізму різних нейротрансмітерів, які є важливими в патофізіології депресії, і, як відомо, ефективний у подоланні її симптомів.

Тож Саффрон® можна рекомендувати як дієтичну добавку, що впливає на дію серотонінергічної, дофамінергічної та глутамінергічної систем і зменшує вираженість симптомів депресії. Добавка підвищує стійкість до психічного і стресового напруження, сприяє зменшенню втоми та дратівливості, підтримує мозкові функції, покращує якість сну. Саффрон® може бути доцільним вибором пацієнта із депресивною симптоматикою, а також для підтримки організму на фоні терапії СІЗЗС з метою запобігання сексуальній дисфункції.

Рецептуру продукту Саффрон® було розроблено фахівцями компанії ACINO в Україні, а виробництво здійснюється на фармацевтичному заводі SENSILAB (Польща). ACINO – сучасна фармацевтична компанія у галузі розробки та виробництва високотехнологічних генеричних лікарських засобів. Компанія посідає провідні позиції на фармацевтичному ринку України у терапевтичних напрямках – психіатрія, неврологія, кардіологія та ендокринологія. ACINO в Україні – це майже 1000 висококваліфікованих працівників, які щодня спрямовують свої зусилля на поліпшення якості життя нації.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ