Новини

Як лікувати депресію?

19/12/2021

За даними Управління національної статистики Великобританії, приблизно кожен шостий дорослий (17%) віком 16 років і старше влітку 2021 р. переживав певну форму депресії. На сьогодні в цій країні рівень депресії у суспільстві залишається вищим, ніж до пандемії коронавірусу, коли лише 10% дорослих відчували депресію різного ступеня важкості. У 2019 р. відділ охорони здоров’я Великобританії у доповіді «Залежність та абстиненція, пов’язані з деякими призначеннями ліків» зазначив, що у 2017–2018 рр. 17% дорослого населення Британії (7,3 млн осіб) призначали антидепресанти

Національний інститут здоров’я і досконалості допомоги (NICE) пропонує розширити методи лікування осіб з депресією. Більше того, пацієнти або їхні медичні представники повинні брати участь в обговоренні і виборі методів лікування.

Незалежний рекомендаційний комітет NICE вперше за 12 років розробив рекомендації з виявлення та лікування депресії у дорослих. В документі представлено доказову базу лікування депресивних епізодів, хронічної депресії, запобігання рецидивам, а також висвітлено питання щодо організації та доступу до послуг психічного здоров’я.

Комітет створив своєрідне «меню» варіантів лікування, щоб пацієнти могли вибрати те, що їм підходить, обговоривши зі своїм медичним працівником усі нюанси лікування задля ухвалення виваженого рішення. Пацієнти з легкою формою депресії можуть обрати варіант лікування першої лінії, наприклад, когнітивно-поведінкову терапію (КПТ), фізичні вправи, консультування або психотерапію. Подібний спектр психологічних втручань поряд з можливістю прийому антидепресантів доступний для тих, хто обирає лікування першої лінії для більш важкої форми депресії.

Пандемія COVID-19 продемонструвала вплив депресії на психічне здоров’я нації. Тож створення рекомендацій, заснованих на доказах, конче необхідно. Нав Капур, професор психіатрії та здоров’я населення в Університеті Манчестера і голова комітету з розробки рекомендацій, сказав: «Ми наголосили на ролі вибору пацієнта, припускаючи, що практикуючі лікарі повинні пропонувати вибір методів лікування, заснованих на доказах, і розуміючи, що не кожне лікування обов’язково всім буде підходити».

За матеріалами coliquio.de

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ