Статті

В Європі радять обмежити тривалість застосування кремів з естрадіолом

Статті

В Європі радять обмежити тривалість застосування кремів з естрадіолом

11/10/2019

Комітет з оцінки ризиків у сфері фармаконагляду (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC) Європейської медичної агенції (European Medicine Agency’s – EMA) рекомендує обмежити тривалість курсів використання інравагінальних кремів, що містять естрадіол 100 мкг/г (0,01%), до ≤4 тижнів

Рекомендація спрямована на зниження ризику побічних ефектів (тромбоутворення, інсультів, деяких типів раку), пов’язаних з адсорбцією естрадіолу та його потраплянням в системний кровоток при використанні інтравагінальних кремів для полегшення симптомів менопаузи.

Рекомендація PRAC заснована на вивченні всіх наявних даних з ефективності та безпеки високодозованих кремів з естрадіолом, зокрема спостережень за рівнем гормону в крові. Згідно з цими даними, у жінок, які застосовують такі засоби рівень естрадіолу в крові перевищує нормальний рівень, характерний для періоду менопаузи.

Читайте також: Жінкам пропонують відкласти менопаузу на 20 років

Попередження про те, що один курс застосування кремів з естрадіолом 0,01% інтравагінально не повинен перевищувати чотирьох тижнів, буде розміщено на упаковці високодозованих кремів естрадіолу. Об’єм туби з кремом не повинен перевищувати 25 г для попередження подовження періоду використання.

subscribe

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ