Новини

Діагноз «цукровий діабет» — не вирок!

14/07/2014

Diabet_logo_sГрупа Санофі в рамках глобальної програми «Діабет. Допоможемо разом» п’ятий рік поспіль забезпечує оздоровлення і соціальну реабілітацію дітей із цим захворюванням

Що таке цукровий діабет

Цукровий діабет — це хронічне захворювання, яке виникає внаслідок абсолютної або часткової недостатності інсуліну, що призводить до порушення всіх видів обміну речовин, насамперед вуглеводного, ураженню судин, нервової системи, а також інших органів і тканин. Найчастіше розвиток діабету зумовлюють спадковість, гострі вірусні інфекції (краснуха, вітряна віспа, паротит, грип тощо), стреси, малорухливий спосіб життя, незбалансоване харчування, надмірна вага. Окрім того, однією з важливих передумов для розвитку діабету є вік — кожні 10 років життя вірогідність захворіти на це захворювання зростає у 2 рази.

За оцінками Міжнародної діабетичної федерації, 382 млн. людей у світі хворіють на цукровий діабет. А через 20 років кожна десята людина на планеті матиме це захворювання. Щороку в Україні зростає кількість хворих на цукровий діабет, який очолює список найбільш поширених захворювань в нашій державі. За даними прес-служби МОЗ, близько 1,3 млн. українців страждають на це захворювання, з них більше 8 000 — діти

В Україні кількість дітей, що хворіють на цукровий діабет за останні роки суттєво зросла. Ця патологія у дітей розвивається відносно гостро. На відміну від дорослих, у дітей найчастіше діагностують діабет першого типу (інсулінозалежний). Рідше у них виявляють діабет другого типу, коли контролювати рівень цукру можна за допомогою таблеток та дієти. В останні роки почали діагностувати і неонатальний діабет, який спостерігається у немовлят до півроку, найчастіше до трьох місяців.

Цукровий діабет: лікування

Mirgorod3Сучасні методи лікування діабету можуть дати бажаний ефект лише в комплексі з постійним самоконтролем та профілактикою ускладнень захворювання. Розуміючи потреби пацієнтів, Санофі в Україні підтримує програми покращення поінформованості населення про цукровий діабет. Так, щороку компанія реалізовує в Україні низку проектів, спрямованих на поліпшення життя людей з діабетом і на забезпечення більш ефективного контролю над хворобою. З цією метою була започаткована масштабна програма «Діабет. Допоможемо разом», в рамках якої діти і дорослі, які живуть з діабетом, могли опанувати навички самоконтролю та покращити стан свого здоров’я на базі створених шкіл медико-соціальної адаптації, яких в Україні нараховується вже 28. Окрім того, вперше в Україні був створений Facebook-додаток «Малюй для здоров’я», щоб допомогти маленьким пацієнтам, які мають діабет, їхнім рідним і всьому суспільству краще розуміти і контролювати це захворювання. А постійні ініціативи в рамках Всесвітнього дня боротьби з діабетом, Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей із цим захворюванням та інші заходи підвищують обізнаність громадськості про хворобу та навчають пацієнтів самоконтролю.

Переможці конкурсу та інші дітки з різних куточків України мають можливість оздоровлення у санаторії «Березовий гай», де крім лікувально-оздоровчих процедур вони проходять курс соціально-психологічної реабілітації.

В цьому році Санофі в Україні в санаторії «Березовий гай» організувала перше засідання дискусійного клубу «DIACAMP». У ньому взяли участь діти хворі на цукровий діабет і їх батьки, лікарі і журналісти. Мета проведення дискусії — підвищити обізнаність населення щодо захворювання на цукровий діабет, про проблеми, що існують у маленьких пацієнтів. Всі учасники — і діти, і лікарі — наголошували, що хвороба вимагає від пацієнтів щоденного самоконтролю. Це не простий шлях, але він допомагає дитині жити повноцінним життям.

«Як свідчить практика боротьби з діабетом, лише сучасних терапевтичних рішень недостатньо для задоволення потреб пацієнтів,— каже Жан-Поль Шоєр, Генеральний директор Санофі в Україні та Білорусі. — Вони потребують особливої турботи, навчання та кваліфікованого супроводу з боку фахівців, особливо, коли йдеться про дітей. Санофі в Україні, відіграючи важливу роль в системі охорони здоров’я України, продовжує реалізовувати ініціативи, направлені на підтримку пацієнтів, приділяючи особливу увагу дітям. Саме тому щороку наша компанія забезпечує оздоровлення маленьких пацієнтів у санаторії «Березовий гай» в Миргороді, адже це особливе місце, яке спеціально створене для них. Я впевнений, спільними зусиллями ми зможемо підтримати маленьких українців у боротьбі з хворобою та покращити якість їхнього життя».

«Шлях до успішного контролю цієї хвороби досить складний. Найважливіше на цьому шляху — розуміння і підтримка тих, хто тебе оточує». Даша, 15 років
«Діабет — не горе. Я живу звичайним життям». Аліса, 8 років

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ