НовиниНовости фармацевтики

МОЗ збільшило кількість поставок ліків для забезпечення хворих АРВ-препаратами

20/11/2012

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України, минулого тижня було поставлено лікарських засобів і виробів медичного призначення на суму понад 132 млн грн.

Так, минулого тижня було поставлено лікарський засіб «Лопінавір/Ритонавір» (препарат «Алувіа») на 58 млн грн. Хворі на ВІЛ/СНІД відтепер на рік забезпечені цим препаратом.

Також була поставлена вакцина для профілактики гемофільної інфекції типу b («Хіберикс») у кількості 257 555 доз, що складає 87% від річної потреби.

Здійснено поставки для лікування онкохворих дітей на 4,7 млн грн (препарати «Ритуксимаб», «Вориконазол»). Проведена чергова поставка онкопрепаратів на 7,5 млн грн для лікування онкохворих дорослого віку, а саме препарати «Месна», «Ідарубіцин», «Етопозид», «Блеоміцин», «Флударабін», «Памідронова кислота»).

Окрім того, у повному обсязі на суму 8 млн грн був поставлений препарат «Еноксапарин» для лікування хворих  на серцево-судинні і судинно-мозкові захворювання відповідно до потреб лікувально-профілактичних закладів регіонів на понад. У регіони також надійшли кардіовироби на загальну суму понад 24 млн грн.

Разом з тим продовжується планове забезпечення медикаментами і медвиробами для лікування адреногенітального синдрому (набір для кількісного визначення 17-гідроксіпрогестерон), муковісцидозу (набір для кількісного визначення імунореактивного трипсину), трансплантації («Циклоспорин»), дитячої гемофілії (фактор VIII коагуляції крові людини), туберкульозу («Левофлоксацин»), допоміжних репродуктивних технологій («Фолітропін-альфа»), донорства (витратні матеріали для автоматичного комплексного аферезу апаратом типу «Гемонетікс», тест-системи для скринінгу донорської крові на маркери блідої трепонеми методом імуноферментного аналізу).

За матеріалами moz.gov.ua

+Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ