АктуальноНовини

У МОЗ розглянули необхідність внесення змін до пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на ліки для людей із гіпертонічною хворобою

12/09/2012

12 вересня 2012 року в МОЗ України відбулася нарада, в якій взяли участь представники профільного міністерства та представники громадських організацій.

Під час проведення наради учасниками було розглянуто питання щодо необхідності внесення змін до затвердженого постановою КМУ від 25.04.2012 р. № 340 пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування людей з гіпертонічною хворобою. Так у підпункті 2 пункту 2 Пілотного проекту пропонується замінити слово «реєстрації» на «декларування зміни». В контексті проекту це виглядатиме так: «обіг лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою здійснюється на території України після декларування зміни оптово-відпускної ціни, яка не може перевищувати граничний рівень оптово-відпускних цін на такі лікарські засоби, розрахований та встановлений відповідно до підпункту 1 та абзацу другого підпункту 2 пункту 4 цієї постанови, і внесення її до реєстру оптово-відпускних цін в установленому порядку».

Окрім цього було запропоновано дозволити роздрібну та оптову торгівлю лікарськими засобами для лікування осіб з гіпертонічною хворобою за цінами, нижчими ніж ті, що зазначено в реєстрі оптово-відпускних цін, вилучивши з тексту нормативного документа «до 1 жовтня 2012 р.»

Слід звернути  увагу на те, що постановою КМУ від 13.08.2012 р. № 794 «Питання декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, які закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів» з 1 вересня 2012 року було введено декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби технічного призначення.

Проте після змін, внесених наказом МОЗ України від 04.09.2012 р. № 697 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 1 червня 2012 року № 419», так і залишилось відкритим питання щодо роздрібної торгівлі лікарськими засобами. В наказі наголошується про те, що через 2 місяці після оприлюднення МОЗ рівня оптово-відпускних цін на лікарські засоби, призначені для лікування хворих на гіпертонічну хворобу, оптова торгівля здійснюватиметься саме за цими цінами, але нічого не йдеться про умови роздрібної торгівлі.

Підготувала +Ксенія Гайдук

Вам також буде цікаво це:

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ