НовиниНовости фармацевтикиПодії

Вітання з нагоди 100-річного ювілею Національного фармацевтичного університету

10/09/2021

Громадська спілка «Аптечна професійна асоціація України» вітає Національний фармацевтичний університет України зі 100-річним ювілеєм!

Історія університету розпочалась ще у позаминулому столітті і за цей час ваш навчальний заклад пройшов випробовування жовтневою революцією, реформами радянської влади, фашистською окупацією, радянською відлигою, перебудовою та реорганізацією в академію, а згодом — в університет за незалежності України.

Сьогодні Національний фармацевтичний університет — лідер серед українських вищих навчальних закладів з підготовки висококваліфікованих фармацевтичних кадрів. Випускники НФаУ є затребуваними спеціалістами та працюють в усіх сегментах фармацевтичної галузі нашої держави:

  • – в аптечних закладах;
  • – на фармацевтичних виробництвах;
  • – у наукових лабораторіях;
  • – в дистриб’юторських компаніях;
  • – в іноземних представництвах.

За роки діяльності Національний фармацевтичний університет України підготував десятки тисяч фахівців, які працюють не тільки в Україні, а й в багатьох країнах світу.

Неможливо описати масштаби вкладу співробітників НФаУ в наукові та освітні досягнення, а також у розробку та впровадження нових лікарських засобів вітчизняного виробництва.

Протягом сторіччя університет пройшов процес свого становлення та став провідним українським закладом науки і освіти. Відкриваючи друге століття своєї діяльності, Національний фармацевтичний університет України тільки набирає обертів на шляху до всесвітнього визнання на світовій арені лідерів вищих навчальних закладів. Стабільно високі місця у рейтингах, що посідає університет, свідчать як про високий професійний рівень кадрового складу, так і про великий багаж знань студентів.

Аптечна професійна асоціація України бажає вам нових перемог, розвитку і процвітання, творчої наснаги, невичерпної енергії, талановитих співробітників, обдарованих студентів, геніальних ідей, а також руху тільки вперед і вгору для підкорення все нових й нових вершин!

 

Лариса Просяник

Вінницька обласна асоціація фармацевтів «Кум Део» та фармацевтична спільнота Вінниччини щиросердечно вітають керівництво, професорсько-викладацький склад, студентство та весь колектив Національного фармацевтичного університету (НФаУ) з нагоди сторіччя з дня заснування.

Національний фармацевтичний університет протягом вікового існування по праву став флагманом вітчизняної і європейської фармації, єдиним вітчизняним закладом вищої освіти фармацевтичного спрямування, центром розвитку фармацевтичної освіти і науки.

Прагнення до удосконалення за всіма напрямами діяльності — освітнім, науковим, соціально-виховним — реалізований у підготовці висококваліфікованих фахівців для фармацевтичного сектора України та світу, які здатні швидко адаптуватись до вимог, що швидко змінюються.

За роки існування університету підготовлено понад 45 000 працівників фармацевтичної галузі, які забезпечують функціонування всіх сфер фармацевтичного сектора системи охорони здоров’я. В першу чергу це аптеки, аптечні склади, сегмент дистрибуції, фармацевтичні фірми, виробничі фармацевтичні підприємства, митні служби, контрольно-аналітичні, наукові та судово-медичні експертні лабораторії, науково-дослідні установи та багато інших закладів і підприємств.

Науковці університету завжди в авангарді розробки низки нормативно-правових актів державного значення. Вони створюють наукове підѓрунтя цільових програм та проєктів,  які нині успішно діють.

Державне професійне свято День фармацевтичного працівника України, почесне звання «Заслужений працівник фармації України», прийняття Етичного кодексу фармацевтичних працівників України, презентація першого видання «Фармацевтичної енциклопедії», чотири із восьми національних зїздів фармацевтів України, науково-практичні конференції, засідання «круглих столів», міжвузівські семінар-наради, участь у розробці державної політики України щодо розвитку національного фармацевтичного сектора — ось далеко не повний перелік конкретних здобутків колективу Національного фармацевтичного університету.

Але найголовнішим є те, що тисячі випускників університету представляють єдину фармацевтичну родину в усіх куточках України, гідно несуть естафету гуманності, милосердя, побажання добра, зцілення і здоров’я людям.

Як випускниця університету 2000 року від імені всіх випускників маю честь вітати альма-матер із сторічним ювілеєм.

Бажаю колективу університету нових професійних здобутків, передових наукових досягнень, гідно і заслужено тримати пальму першості кращого і єдиного вітчизняного закладу вищої освіти фармацевтичного спрямування.

Щира подяка рідному університету і викладачам, які дали нам путівку в життя і благословення служити людям, стояти на сторожі їхнього життя і здоров’я.

Голова правління ГО «Вінницька обласна асоціація фармацевтів «Кум Део» Лариса Просяник, випускниця НФаУ

Роман Лесик

Фармацевтична галузь як в українському, так і в світовому вимірах переживає надзвичайно складний етап розвитку. Прагматичні і часом жорстокі закони бізнесу нівелюють ключові засади нашої професії, в тому числі її соціальну складову. Короткотермінові фінансові пріоритети гублять дух і неповторність аптекарського фаху, на жаль, прибуток часто стає більш важливим, аніж потреби пацієнтів та боротьба із захворюваннями. Проте я  переконаний, що професіоналізм і висока фаховість, новітні технології та інновації відкриють нові вектори розвитку фармації. Фармація є стратегічною галуззю будь-якої держави, тому місія фармацевта в практичній чи науковій діяльності є надважливою серед національних пріоритетів. Україна має унікальний та успішний проєкт, якому цього року виповнюється 100 років. Це Національний фармацевтичний університет, успіх якого є основою збереження та сталого розвитку фармації України. Університет має яскраву історію і, я впевнений, не менш блискуче майбутнє. Колектив вміє думати і працювати, що дуже важливо на сучасному етапі.

Я бажаю науковцям та викладачам НФаУ впровадження інноваційних лікарських засобів у медичну практику, валідних патентів, солідних грантів, статей в міжнародних виданнях. Нехай ваша Alma Mater буде  багата на гарних студентів, які стануть в майбутньому опорою і гордістю нашої галузі. Від їхнього навчання, ентузіазму та амбіцій залежить авторитет фаху фармацевта у суспільстві, який пов’язаний з поступальним рухом України до загальноєвропейських гуманітарних принципів.

Шановні колеги з Національного фармацевтичного університету! Вітаю вас з ювілеєм і нехай ваша повсякденна праця буде суттєвим вкладом у становлення України як розвинутої і сильної європейської держави.

Роман Лесик,
завідувач кафедри фармацевтичної, органічної і біоорганічної хімії ЛНМУ імені Данила Галицького, доктор фармацевтичних наук, професор, лауреат Державної премії в галузі науки техніки

Костянтин Косяченко

В славетний сторічний ювілей Національний фармацевтичний університет, хоч досвідчений і маститий, залишається молодим і прогресивним. Керівництво університету, науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти — це потужна команда, що ніколи не стоїть на місці, розвивається й фонтанує новими ідеями та винаходами.

В наукових аудиторіях НФаУ готують не тільки кадри для фармацевтичної галузі, що знаходять своє місце в аптеках та на фармацевтичному виробництві. Тут навчають висококваліфікованих провізорів, які проводять клінічні дослідження, експертів з оцінки медичних технологій, спеціалістів для ветеринарної фармації тощо.

Впевнений, якщо фармацевти та провізори знадобляться для підкорення космосу чи освоєння інопланетних цивілізацій, тут зможуть підготувати і таких спеціалістів.

То ж вітаю колектив НФаУ з чудовим ювілеєм! Нових успіхів і здобутків! Нехай тернистий науковий шлях буде легким, а педагогічний процес таким, що приносить задоволення усім учасникам!

З повагою, Костянтин Косяченко,
доктор фармацевтичних наук, професор

 

 

Ганна Зайченко

Вітаю славетний колектив Національного фармацевтичного університету із 100-річним ювілеєм!

Пишаюся тим, що 25 років мені пощастило працювати пліч-о-пліч з всесвітньо відомими науковцями і педагогами, корифеями Фармації, талановитими організаторами фармацевтичної освіти! Низько вклоняюся своїм Вчителям, що допомогли сформуватися мені як фахівцю, щиро вдячна всім своїм колегам за щасливі роки спільної плідної роботи і творчості!

Бажаю колективного здоров’я і міцного імунітету, успіхів і процвітання, нових яскравих перемог і  успішних випускників, що будуть гідно презентувати Alma Mater на просторах світової Фармації!

Ганна Зайченко,
доктор медичних наук, професор, відмінник освіти України, завідуюча кафедрою фармакології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця

Любов Снігур

Національний фармацевтичний університет — заклад вищої фармацевтичної освіти, роль якого для розвитку і становлення фармацевтичної галузі України неможливо переоцінити. Науковці та випускники НФаУ зробили вагомий внесок у розвиток фармацевтичної науки і галузі в цілому.

Це і розробка лікарських засобів, вивчення їхньої дії на організм, клінічна фармація, сучасні промислові потужності, контроль якості, технології ліків, біотехнології, фармекономіка, клінічні випробування, вивчення еквивалентності лікарських засобів та багато інших сучасних напрямів.

Це школа кадрів для фармацевтичної промисловості і сектора охорони здоров’я.

Випускники університету очолюють та працюють як в українських, так і в іноземних компаніях, досягаючи значних результатів, що підтверджує отриманий рівень освіти.

Іноземці теж люблять навчатися у НФаУ, оскільки навчальний заклад має хорошу репутацію та відгуки.

НФаУ — альма-матер багатьох видатних, визначних успішних фахівців галузі: аптечного сектора, науковців, технологів, талановитих менеджерів, маркетологів, розробників ліків, парфумерних та косметичних засобів, товарів медичного призначення, фахівців хіміко-фармацевтичних, парфумерно-косметичних, біотехнологічних, ветеринарних підприємств, клінічних фармацевтів, спеціалістів з фармаконадзору, оцінки медичних технологій, відділів синтезу, технологів, логістики фармацевтичних продуктів, контрольно-аналітичних та експертних лабораторій.

Вітаю науково-педагогічний колектив, працівників Національного фармацевтичного університету, студентів, випускників зі сторіччям від дня заснування вищого навчального закладу!

Від душі зичу щастя, натхнення, бажання, сміливих проривних ідей, добробуту, миру і злагоди!

Організатор Щорічного конкурсу професіоналів фармацевтичної галузі України «Панацея»
Любов Снігур

Наталія Малішевська

Освіта — одна з фундаційних підвалин суспільства. Її важливим завданням є не тільки отримання знань та професійних навичок, але й формування і розвиток особистості людини. Оволодіння широкими загальними і спеціальними знаннями конче необхідно для життя і благополуччя суспільства. Освіта є стрижневим фактором науково-технічного прогресу та розвитку цивілізації, побудованої на високих технологіях. Не може країна стати успішною і конкурентоспроможною без виховання високоосвічених людей.

Ось уже 100 років Національний фармацевтичний університет готує фахівців для фармацевтичної галузі не тільки України, а й понад 50 країн світу. НФаУ став alma mater для десятків тисяч студентів. Вищий навчальний заклад, що має багатолітню історію, по праву пишається своїми випускниками, які працюють у всіх сферах фармації — науці, виробництві, освіті, дистриб’юції, ритейлі, в державних органах і громадських організаціях.

Виховати справжніх професіоналів можуть тільки яскраві особистості, яких у всі часи в НФаУ працювало багато. Дослідження і розробки, що тут проводяться, — яскравий приклад значного вкладу професорсько-викладацького складу ЗВО у науку і виробництво. Ознакою наукової і виховної діяльності є високі рейтинги НФаУ в системі вищої освіти.

Сподіваємось, що тенденція до зростання значення вищої освіти, яка стала проявлятися в світі з другої половини минулого століття, нарешті стане реальністю і в нашій країні. І ті, хто несе вогонь просвіти, отримають належну їм повагу і оцінку.

Вітаємо професорсько-викладацький склад, технічних працівників та студентство Національного фармацевтичного університету із 100-річним ювілеєм!

Наталія Малішевська,
головний редактор журналу «Фармацевт Практик»

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ