Новини

«Фармацевтична опіка»

06/04/2017

Шановні колеги!

Рекомендуємо Вам незамінного помічника в повсякденній роботі провізорів та фармацевтів – практичний посібник «Фармацевтична опіка».

Кожного дня відвідувачі аптеки просять Вашої фахової поради, допомоги, роз’яснень про застосування лікарських засобів. Протягом кількох хвилин Ви повинні розібратися в проблемі пацієнта, не пропустити загрозливих симптомів, надати вичерпну інформацію щодо відповідального самолікування. Це постійне напруження та колосальні об’єми інформації, але коли йдеться про охорону здоров’я, інакше не буває. Хіба що поруч є помічник та порадник – видання «Фармацевтична опіка».

Вже можна придбати друге видання посібника «Фармацевтична опіка» (доповнене і перероблене)

Друге видання посібника «Фармацевтична опіка» містить:

– 40 протоколів провізора (фармацевта) при відпуску безрецептурних лікарських засобів;

– 42 алгоритми фармацевтичної опіки при відпуску лікарських засобів.

FO_cover_700Протоколи регламентують взаємодію провізора (фармацевта) з пацієнтом з метою уникнення неконтрольованого споживання лікарських засобів. Протоколи присвячені симптоматичному лікуванню станів, про які найчастіше повідомляють відвідувачі аптек; профілактиці суспільно-значимих захворювань (СНІД, туберкульоз, остеопороз та ін.); формуванню аптечок першої допомоги; діяльності провізора при зверненні зі скаргами про побічну реакцію або відсутність ефективності лікарського засобу. Протокол в лаконічній простій формі рекомендує, що спитати в пацієнта, щоб оцінити його потреби; як розпізнати серйозні розлади здоров’я та своєчасно спрямувати хворого до лікаря; які безрецептурні ліки порадити та що про їх застосування необхідно знати пацієнту. Протоколи затверджені Наказом МОЗ України від 11.10.2013 №875.

Алгоритми фармацевтичної опіки у формі логічних блок-схем описують різні сценарії бесіди провізора з відвідувачем аптеки, вони дозволяють належним чином оцінити конкретну проблему пацієнта та надати рекомендації. Алгоритми затверджені наказом МОЗ України від 18.12.2007 №838 як основа стандарту обслуговування пацієнта.

 

Посібник буде корисний для фармацевтів, провізорів, клінічних провізорів, сімейних лікарів, викладачів  та студентів фармацевтичних факультетів вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів.

 

Посібник «Фармацевтична опіка» видано за редакцією професора І.А.Зупанця та академіка НАН України, професора В.П.Черниха.

Автори: І.А.Зупанець, В.П.Черних, С.Б.Попов, В.В.Пропіснова, О.М.Ліщишина, Н.П.Безугла, В.О.Усенко, Т.С.Сахарова, І.А.Отрішко, Г.В.Зайченко, Н.В.Бездітко, О.О.Андрєєва, О.О.Шилкіна

Видавець: ТОВ «Фармацевт Практик»

 

З питань придбання посібника «Фармацевтична опіка» звертайтесь за тел.: (044)4980672, моб. (067)5658306

 

 

protokoly_158-159_1000

Протокол провізора фармацевта

Приклади представлення матеріалу

line_bordo_600x3

Шановні колеги,
рекомендуємо Вам авторитетні видання для лікарів та фармацевтів:

Довідник еквівалентності лікарських засобів«Довідник еквівалентності лікарських засобів» — перше в Україні видання, яке інформує про терапевтичну еквівалентність оригінальних та генеричних препаратів.  У Довіднику згідно АТС-класифікації  систематизовано інформацію про всі лікарські засоби, зареєстровані в Україні на момент видання. До кожної міжнародної назви лікарського засобу наведено повний перелік зареєстрованих аналогів із зазначенням виробника, дози та форми випуску, основних показань та протипоказань, а також інформації про те, для яких генеричних лікарських препаратів на фармацевтичному ринку України доведено біоеквівалентність оригінальному засобу.

 

Atlas_Sobotta_Vol_1_2_slВсесвітньо відомий «Атлас анатомії людини» Йоганнеса Соботти за редакцією Г. Путца та Р. Пабста, 22-ге німецьке видання (Мюнхен, 2005)* тепер в українському авторизованому перекладі. Усі анатомічні терміни у виданні відповідають сучасній Міжнародній анатомічній номенклатурі — українському стандарту (К., 2001). Атлас Соботти у двох томах детально подає макроскопічну анатомію. 22-ге видання містить більше 2000 високоякісних зображень.

 

опека пациента

Видання «Опека пациента в практике врача и провизора. Руководство по применению лекарственных средств» (россійською мовою) є перекладом авторитетного посібника «BMA New Guide to medicines & Drugs», який випускається Британскою медичною асоціацією. Книга витримала багато перевидань як у Великобританії, так і в інших країнах. В Посібнику зведено разом клінічні та фармацевтичні аспекти лікознавства.

 

З питань придбання книжок звертайтесь за тел.: (044)4980672, моб. (067)5658306

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ